Ketua Pegawai Eksekutif Tak Chun membeli 20.65% pegangan dalam Macau Legend Development Limited
toto

Ketua Pegawai Eksekutif Tak Chun membeli 20.65% pegangan dalam Macau Legend Development Limited

Sebuah firma yang dikawal oleh Levo Chan Weng Lin, Ketua Pegawai Eksekutif pengendali junket Tak Chun Group, telah membeli 20.65 peratus kepentingan dalam Macau Legend Development Limited untuk kira-kira AS$173 bilion (MOP 1.38 bilion), beberapa saluran media tempatan termasuk Rádio Macau, GGRAsia dan IAG melaporkan hari ini.

Menurut laporan berita, pegangan itu diperoleh bagi pihak Perfect Achiever Group Ltd, sebuah syarikat British Virgin Islands yang dimiliki semata-mata oleh Chan, pada hari Jumaat.

Laporan itu, yang memetik maklumat yang dikemukakan kepada Bursa Saham https://totosgp.info/ Hong Kong awal hari ini, Chan telah (secara peribadi) memiliki hampir 0.11 peratus kepentingan dalam Macau Legend Development. Kini, berikutan pengambilalihan itu, beliau memiliki 20.75 peratus syarikat yang dipengerusikan oleh bekas penggubal undang-undang Macau, David Chow Kam Fai, yang memegang 29.9 peratus kepentingan.

Laporan itu menunjukkan bahawa Chan kini pemegang saham kedua terbesar selepas Chow dalam Macau Legend Development, yang menggantung dagangan – seperti yang dilaporkan oleh Macau Post Daily di laman webnya pada hari Isnin – dalam sahamnya berkuat kuasa 9 pagi Isnin.

Menurut laman web Asian Gaming Brief, “diasaskan pada 2009 dan berpangkalan di Macao, Kumpulan Tak Chun ialah pengendali junket yang memiliki dan mengendalikan kelab permainan di hotel. Ia juga menawarkan perkhidmatan concierge, perjalanan limosin, katering dan perkhidmatan tiket untuk persembahan, drama, pameran, konsert, acara pelbagai budaya dan acara sukan untuk tetamu kelabnya.”

Majalah Permainan Dunia (WGM) telah menyifatkan Chan sebagai “salah satu https://singaporeprize.co/ pengendali permainan paling terkemuka di Asia dengan 150 meja permainan di 11 Bilik VIP.”

Laman web Inside Asian Gaming (IAG) pada 2018 menyifatkan Chan sebagai “veteran junket Macao, telah bermula pada 1990-an sebelum liberalisasi” industri permainan Macao pada 2002.

Laman web Macau Legend Development menggambarkan syarikat itu sebagai “salah satu pemilik utama kemudahan hiburan dan permainan kasino di Macau”, seperti Macau Fisherman’s Wharf.

Macau Legend Development berkata dalam satu kenyataan awal bulan ini bahawa ia mencatatkan kerugian HK$550 juta bagi separuh pertama tahun ini, berbanding kerugian HK$107.5 juta dalam tempoh enam bulan yang sama tahun https://totohk.co/ lepas, disebabkan oleh kesan buruk itu. kesan pandemik COVID-19 terhadap perniagaan pelancongan dan permainan Macau.