Jab Covid-19 tidak dikaitkan dengan bonus untuk kakitangan bukan mgmt: Melco
toto

Jab Covid-19 tidak dikaitkan dengan bonus untuk kakitangan bukan mgmt: Melco

Status vaksinasi Covid-19 untuk pekerja “bukan pengurusan” Melco Resorts and Entertainment Ltd, bukanlah faktor dalam menentukan sama ada mereka layak Result HK mendapat bonus budi bicara, kata pengendali permainan Macau itu dalam kenyataan yang dihantar melalui e-mel pada hari Selasa kepada GGRAsia, sebagai tindak balas kepada kami. pertanyaan.

Laporan oleh saluran media berbahasa Cina Allin Media yang diterbitkan minggu lalu, memetik sumber syarikat tanpa nama, telah mencadangkan Melco Resorts baru-baru ini menghantar e-mel kepada beberapa pekerjanya dengan mengatakan bahawa faktor untuk dipertimbangkan apabila membuat keputusan Togel SGP mengenai bonus budi bicara untuk tahun ini – dan insentif lain yang tertentu – adalah syarikat itu mencapai sekurang-kurangnya “75 peratus” perlindungan vaksinasi Covid-19 untuk pekerja Hong Kong dan Macaunya.

Laporan itu mencadangkan bahawa sasaran sedemikian adalah tambahan dasar kepada skim insentif Melco Resorts yang diumumkan pada Mei, di mana kakitangan Macau yang divaksinasi terhadap Covid-19 akan menerima MOP1,000 (AS$125), serta peluang untuk dapat mengambil bahagian dalam cabutan untuk memenangi satu daripada enam hadiah wang tunai setiap satu bernilai MOP1 juta.

Melco Resorts tidak membincangkan perkara khusus sama ada 75 peratus perlindungan vaksinasi adalah dasar syarikat tambahan.

Ia memberitahu GGRAsia: “Sistem bonus syarikat kami bergantung kepada Keluaran SDY beberapa faktor, termasuk prestasi pekerja, kedudukan perniagaan syarikat dan objektif utama.”

Pengendali permainan menambah: “Bonus rakan sekerja bukan pengurusan tidak dikaitkan dengan status vaksinasi [Covid-19].”

Jawapan itu tidak menyatakan sama ada kakitangan peringkat pengurusan telah dipegang dengan syarat sedemikian untuk sebarang bentuk insentif.

Jawapan daripada Melco Resorts menyatakan: “Melco menghormati sepenuhnya pilihan peribadi setiap rakan sekerja mengenai vaksinasi. Kesihatan dan keselamatan rakan sekerja Melco, tetamu dan masyarakat sentiasa menjadi keutamaan kami.”

Pegawai dari Pusat Respons dan Penyelarasan Novel Coronavirus Macau ditanya mengenai topik itu semasa taklimat akhbar biasa Isnin.

Tai Wa Hou, pengarah di hospital awam Conde S. Januário, berkata: “Jika langkah galakan oleh syarikat itu betul, atau syarikat menawarkan faedah sebenar kepada kakitangan yang melakukannya [mendapat vaksinasi Covid-19], kami akan tidak menentangnya.”

“Tetapi, dalam apa jua keadaan, syarikat perlu mematuhi prinsip bahawa pengambilan vaksin mestilah pilihan sukarela oleh pekerja” kata Encik Tai, sambil menambah, “…privasi pekerja dan kesediaan untuk menjadi sukarelawan, perlu dihormati .”